MENU
NEWS
2017/12/24 |SRB - More Dutchcore (2cd album)
2017/10/06 |SRB presents TIT - Vol. 5
2017/09/18 |Hardcore Gladiators
2017/07/20 |SRB presents TIT - Vol. 4
2017/06/27 |SRB at Defqon festival
NEWSGROUP
2017/10/26 | DJDIONE
Everything updated :)
2015/09/01 | joep
Absence of Light --> best song ever! brainstabber...
2015/07/12 | Thuban
Holy Moses.
2014/03/19 | The Golden Bullet
can you please do a remix of Dj D - Mankind Warnin...
2013/11/20 | Sorrow is Fever
Gas met die zooi ! :D
HARDTUNES CHARTS
LINKS
BOOKINGS
DIONE YOUTUBE CHANNEL
FACEBOOK DIONE
FACEBOOK SRB
HARDCORE RADIO
HARDCORE SHOP
HARDTUNES
INSTAGRAM
MEGARAVE
PARTYFLOCK
RIGE BOOKINGS
RIGE ENTERTAINMENT
SOUNDCLOUD
THIS IS TERROR RECORDS
TWITTER

Hardtunes

rigeshop

rigebookings

Hardcoreradio

Hardtunes

Rige Subscribe
INTERVIEWS
2017/10/26 |Dione Hardcore Magazine
2017/10/26 |SRB Hardcore Magazine
2017/06/18 |SRB Column Hardcore Magazine
2016/06/22 |Hardcore Magazine SRB
2016/06/22 |Hardcore Magazine Dione
2015/07/18 |Toxic Sickness Interview
2007/03/29 |Interview Party Flock
2006/03/16 |Interview Para Hooligans
2005/12/22 |COLUMN HARDCORE MAGAZINE - WINTER EDITION 2005
2005/09/24 |Rage-Online interview (English)
2005/09/24 |Rage-Online interview (Nederlands)
2005/09/22 |COLUMN HARDCORE MAGAZINE - FALL EDITION 2005
2005/07/19 |Dione in Los Angeles (9 april 2005)
2005/06/22 |COLUMN HARDCORE MAGAZINE - SUMMER EDITION 2005
2005/03/01 |Dione
2005/12/22 | COLUMN HARDCORE MAGAZINE - WINTER EDITION 2005
DIONE'S EUROTRIP

Dat hardcore ook in andere landen redelijk populair is blijkt maar weer ; een tijdje terug had ik drie optredens in het buitenland binnen veertien dagen.Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat vliegen elke keer wordt je ook niet vrolijk van. Zeker niet als het vliegtuig stampvol zit, vertraagd is of dat je op bizarre tijden moet vliegen. Welnu...dat allemaal kreeg ik dus in twee weekjes tijd voor mijn kiezen.

ZATERDAG 26 NOVEMBER : TWISTED & BRAINFIRE VS. IMPACT IN CJ'S (ROSYTH, FIFE) SCHOTLAND

Na een redelijke vroege vlucht naar Edinburgh werd ik op het vliegveld opgehaald door organisatrice Sarah en de hoogzwangere Louise, die ons overal naar toe chauffeurde.De hele dag een beetje met hun rondgehangen en lekker gegeten voordat we naar het feestgingen, wat al om 20:00 begon.We werden ondertussen vergezeld door de moeder van Sarah, die de uitsmijter was op het feest. Ze hebben daar geen last van misdragende party-bezoekers en vechtpartijen, dus een 50-jarige vrouw kan die klus makkelijk aan.

Eerst was het nog errug stil, maar om een uurtje of tien kwam de party-bus uit Glascow met een flink aantal hardcore-freaks.Prachtig gezicht : ze kwamen binnen, renden eerst naar de bar en vervolgens meteen de dansvloer op, waar de meesten de hele avond niet meer af kwamen. Wat me opviel was dat de meeste andere dj's aardig hard draaiden, veel terror en zo. Het geluid was wel goed, maar de lichtshow bestond vooral uit een constante stroboscoop (lekker ouderwets).Het publiek was heel divers ; van ouderwetse ravers tot dreadlocks, ze liepen d'r allemaal te genieten van de hardcore.

Om 00:30 begon ik met draaien, eerst wat langzamere vage plaatjes, toen opbouwen naar de party-hitjes en afsluiten met wat sneller werk.Het publiek was erg enthousiast, ze vonden alles lekker en er werd constant gedanst door de ongeveer 100 bezoekers. Om 02:00 was het feest afgelopen en kwamen er veel Schotten nog even een praatje maken. Wat niet altijd goed ging, want ik versta wel Engels, maar dat Schotse accent is eigenlijk een taal apart.

Al met al een leuke avond gehad, de scene in Schotland is klein, maar erg gezellig.

ZATERDAG 3 DECEMBER : 12 HORES NON STOP IN PONT AERI (VALLGORGUINA) SPANJE

Samen met Dr. Z-Vago vertrok ik (met vertraging) naar Barcelona, waar we van het vliegveld direct naar Pont Aeri reden. Dat is een mega-discotheek vlakbij Barcelona waar bijna wekelijks hardcore-feesten zijn. Alhoewel in Spanje de hardcore iets anders is dan we gewend zijn ; er wordt veel Makina gedraaid (soort van happy-hardcore).

Daar aangekomen was het zoals gewoonlijk alweer erg druk, maar gelukkig werd er wat harder gedraaid dan normaal. Natuurlijk wel wat ontzettend blije plaatjes tussendoor, maar niet zo erg als vorige keren.Het geluid stond weer keihard en de lichtshow was ook weer goed verzorgd, net als de drank. De set van Dr. Z-Vago werd gewaardeerd door het publiek en iets later (om 03:45) mocht
ik als E-Noid een setje neerzetten.

Het was de eerste keer dat ik als E-Noid in Spanje draaide maar gelukkig waren er genoeg DNA-liefhebbers aanwezig, te zien aan de shirts en de gesprekken met party-bezoekers. De mensen gingen weer aardig los op de muziek, de meeste DNA-hits sloegen goed aan. Sommige Makina-liefhebbers stonden wel wat raar te kijken, zeker toen ik op het einde echt ging beuken.

Afijn, de volgende dag wat rondgestruind door het dorpje waar we zaten en vertrokken we met een dik uur vertraging (technische problemen met het vliegtuig, joepie) in een overvol vliegtuig met veels te weinig beenruimte weer naar Nederland. Al met al een leuke avond gehad, de scene in Spanje wordt gelukkig wat harder.

WOENSDAG 7 DECEMBER : GIGAWATT IN DE KILOWATT CLUB (TREVIOLO, BERGAMO) ITALIň

Omdat het de donderdag daarna een Nationale feestdag was in ItaliŽ, vlogen we (Z-Vago en ik) op Woensdagavond naar Bergamo voor een feestje in de Kilowatt Club. We werden eerst naar het hotel gebracht, waar we nog ff een hoofdgerecht konden nemen, nadat we het voorgerecht al op Schiphol hadden gehad.

Rond 00:30 kwamen we aan bij de club, die al stampvol zat. Natuurlijk ook veel mensen voor de deur, omdat je in ItaliŽ niet mag roken in een horeca-gelegenheid. Eerst even handen geschud met veel Italiaanse gabbers, maar helaas zijn er weinig Italianen die Engels spreken dus een goed gesprek is er niet bij.

Om 01:15 kon ik beginnen met draaien. Het geluid en licht was niet echt bijzonder, maar de sfeer maakte een hoop goed. Zoals altijd gingen ze weer flink los en werd er flink gepogoot op de dansvloer. In ItaliŽ is dat vaak wel toegestaan, alhoewel de uitsmijters meteen ingrijpen als ze op elkaar gaan klimmen of als het te extreem gaat. De party-hitjes gingen er weer in als pizza en ook het
snellere werk zorgde voor vele duimen-omhoog-stekende Italianen. Ook Z-Vago z'n setje werd weer goed ontvangen en om 04:00 gingen we terug naar het hotel, waar we nog 2 uurtjes konden slapen omdat we heel vroeg terugvlogen.Natuurlijk in een overvol vliegtuig met te weinig beenruimte.

Al met al een leuke avond gehad, gelukkig weer een druk en gezellig feest in ItaliŽ.

Conclusie : elk land heeft z'n eigenaardigheden en ander party-publiek, maar de beenruimte in vliegtuigen is altijd even krap.

Gelukkig mag ik binnenkort weer vliegen, deze keer naar Moskou, maar daarover ongetwijfeld meer in het volgende Hardcore magazine.

De Groenten,

Dione.

WWW.HARDCOREMAGAZINE.NL